Over ons

Ebenau B.V. is indirect voortgekomen uit de DAIM (Deventer Algemene Industriƫle Maatschappij). De DAIM (opgericht in 1903) produceerde o.a. kroonkurken, pilferproof flessensluitingen, sigarenhulzen en tubes. Tubes in lood, tin en vertind lood werden er al vanaf 1908 geproduceerd. Deze tubes werden vooral voor technische en farmaceutische producten gebruikt. De aluminium tube deed kort na de 2e Wereldoorlog zijn intrede.

Nadat verschillende productie afdelingen werden gesloten of verplaatst, werd de tube-afdeling van de DAIM in het begin van de tachtiger jaren gesloten. De heer J. Ebenau, vanaf 1948 verkoopleider van de tubeafdeling, besloot daarna de DAIM te verlaten en zelfstandig verder te gaan met een eigen bedrijf in aluminium tubes.

In het midden van de jaren ’80 begon de populariteit van kunststof tubes toe te nemen. Met name de cosmetische sector stapte veelal over van aluminium naar kunststof tubes. Het merendeel van de farmaceutische producten, en dan hoofdzakelijk de niet OTC-producten, wordt echter nog steeds in een aluminium tube verpakt.

Het Ebenau BV van nu werkt samen met een aantal gerenommeerde buitenlandse tubefabrikanten die praktisch bijna alle tubeĀ uitvoeringen kunnen leveren.